Help bij teksten

« Terug naar overzicht

EEN BIJBELGEDEELTE OPZOEKEN

Klik op één van de volgende links: Oude Testament of Nieuwe Testament. U ziet een lijst van beschikbare boeken. Als u voor de tweede maal op deze link klikt, verdwijnt de lijst weer. Dit principe geldt overigens voor een groot deel van de links op deze website.

Zodra u op de naam van een Bijbelboek klikt, verschijnt er een klein venster met de beschikbare hoofdstukken voor het betreffende boek. Klik op een hoofdstuk en de tekst wordt geladen.

VOETNOTEN, TEKSTVERWIJZINGEN, AANTEKENINGEN

Binnen de tekst kunt u kleine ronde knopjes in een drietal kleuren aantreffen:

Voetnoot

Dit knopje verwijst naar een voetnoot. Als u klikt, wordt deze zichtbaar. Als u opnieuw klikt, verdwijnt de voetnoot weer.

Tekstverwijzing

Klik op dit knopje en één of meer verwante teksten zullen onder het vers worden weergegeven. Klik opnieuw, en deze teksten verdwijnen weer. Klik op een tekstverwijzing en het gehele betreffende hoofdstuk zal worden geladen.

Aantekening

Klik op dit knopje voor één of meer aantekeningen van de herzieners bij dit vers. Klik opnieuw als u de aantekening niet langer wilt zien.

GRONDTEKST EN STATENVERTALING

Als u op een versnummer klikt, krijgt u onder het betreffende vers zowel de Hebreeuws/Griekse grondtekst als de Statenvertaling te zien.

WOORDZOEKER

De woordzoeker stelt u in staat op de tekst van de Herziene Statenvertaling te doorzoeken. U kunt ook meerdere woorden ingegeven. De computer geeft u dan de verdere mogelijkheid om deze woordcombinatie ofwel in een vaste volgorde of in een willekeurige volgorde te zoeken.