6 februari 2019

Omdat nu die kinderen van vlees en bloed zijn, heeft Hij eveneens daaraan deel gehad om door de dood hem die de macht over de dood had - dat is de duivel - teniet te doen
Hebreeën 2:14
Christus kwam dichtbij
Plaatsbekleding. Dat is een belangrijk woord in de theologie dat het waard is om voortdurend in herinnering te worden geroepen. Met plaatsbekleding bedoelen we dat Christus in de plaats van de Zijnen is gaan staan en voor hen de straf op hun zonden heeft gedragen en de gehoorzaamheid aan Gods wet heeft volbracht. Met Christus’’ plaatsbekleding staat of valt onze verlossing. In het gedeelte dat we vandaag lezen, gaat het over Zijn plaatsbekleding. Er worden bijzondere woorden aan gewijd. God de Vader heeft Christus door lijden geheiligd, opdat veel kinderen geheiligd zouden worden en tot heerlijkheid geleid. Hiervoor moest Christus heel dichtbij komen, nl. door ons vlees en bloed aan te nemen. Langs die weg versloeg Hij ook de duivel, die nu niet meer de macht over de dood heeft. Christus heeft overwonnen!
Door de zonde zijn wij allen aan de slavernij onderworpen. God biedt in Zijn Zoon bevrijding aan. Mogen wij daar al in delen? Zijn wij al op weg naar de heerlijkheid?
Geheiligd om te heiligen.
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2019/