22 juni 2024
Vers van vandaag

Efraim keert terug naar Egypte
Hosea 9:3
Terug naar Egypte
Efraïm keert terug naar Egypte, staat er in vers 3. Een omgekeerde Exodus. De Heere had hen bevrijd uit het land van zware onderdrukking en hen geleid naar het land van melk en honing. Maar het volk had het beloofde land verontreinigd (Hosea 4:3). Zonde op zonde gestapeld. God verlaten.
Vrijheid lijkt vandaag de dag de grootste belofte. Je vrij maken van tradities, vrij van moraal, vrij van God. Doen wat jij denkt dat goed is. Je eigen keuzes maken op weg naar geluk. Maar die vrijheid brengt je in slavernij. In vers 12 staat: 'Ik zal hen van kinderen beroven'. Hoeveel gebroken gezinnen heeft die vrijheid al opgeleverd? In vers 6 staat: 'Begeerte zal er zijn naar hun geld'. Alles waar je je leven voor hebt gegeven gestreefd hebt zal aan anderen toevallen. Nog een paar jaar en Israël wordt weggevoerd naar Assyrië. Het zal een Egypte voor hen zijn. Een land van slavernij.
Terwijl de natuurlijke mens leeft in een vrijheid zónder God, kent de geestelijke mens een vrijheid ónder God. (Dr. A. de Reuver)
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2024/