13 april 2024
Vers van vandaag

'Toen kwamen deze mannen eensgezind bij zijn huis en troffen Daniël aan, terwijl hij bad en smeekte om genade voor het aangezicht van zijn God.'
Daniël 6:12
Gebed tegen verzet
De bestuurders waren jaloers op Daniël vanwege zijn succesvolle carrière en wilden hem uit de weg ruimen. Zij bedachten een gemene streek om Daniël zo te treffen dat hij zich wel moest verzetten. Ook ons geloof kan tegenstand verwachten in zaken waaraan we niet kunnen beantwoorden, omdat ze tegen Gods wil ingaan. Daniël neemt het machtigste wapen op en gaat bidden. Hij volhardt in het bidden, ondanks de vijandschap die op hem loert. Wat is onze houding wanneer wij tegenstand ondervinden en God toch willen dienen met heel ons hart? Hoe doe je dat in de praktijk als je je inzet voor je studie, je werk of bedrijf, bij het opvoeden van de kinderen? Wil je dan twee heren dienen, God wat en de wereld wat? De wereld en het ongeloof blijven altijd trekken. Daarom is volharden in gebed zo belangrijk om in het verzet te vertrouwen op God.
Het gebed is een touw dat men als steun vindt in het donker bij het beklimmen van een torentrap en plotseling begint een klok te luiden.
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2024/