17 maart 2019

Dan zult u overvloedig en tot verzadiging eten, en de Naam van de HEERE, uw God, prijzen, Die wonderlijk met u heeft gehandeld. Mijn volk zal voor eeuwig niet beschaamd worden.
Joël 2:26
Terugkeer naar de HEERE geeft overvloed
Gods straf over de kinderen van het verbond is in de eerste plaats bedoeld om ons terug te brengen naar Hem. Bekering van een zondaar geeft grote blijdschap in de hemel. De HEERE vergoedt zelfs de schade die zijn sprinkhanenleger heeft aangericht. Als we dat in ons eigen leven zien, komen we tot lofprijzing, zoals Juda hier. In deze lofprijzing is de terugkeer compleet en de vreugde volmaakt. Het is weer helemaal goed tussen de HEERE en ons. Dan zullen we ‘de Naam van de HEERE, onze God, prijzen’. De angst voor de dag van de HEERE verdwijnt door Zijn goedheid als sneeuw voor de zon. Joël zegt vandaag in Gods Naam: ‘Mijn volk zal voor eeuwig niet beschaamd worden.’ Zo wonderlijk doet God. Daaraan weten we dat God in ons midden is. Wie anders gaat zo om met mensen die Hem zoveel kwaad hebben aangedaan?
Hoe zal Hij, Die zelfs Zijn eigen Zoon niet gespaard maar voor ons allen overgegeven heeft, ons ook met Hem niet alle dingen schenken? (Rom. 8:32)
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2019/