9 juli 2020

Ik doe de genade van God niet teniet; want als er gerechtigheid door de wet zou zijn, dan was Christus tevergeefs gestorven.
Galaten 2:21
Paulus doet er niet aan mee
Ik stond er wat verlegen bij. De stervende had zojuist gezegd dat hij vol vertrouwen de dood tegemoet ging. ‘Want’, zei hij, ‘ik heb netjes geleefd.’ Wat zeg je dan in dat laatste moment? Ik hoefde niets te zeggen; de verpleegkundige zei, terwijl hij druk bezig was: ‘Wat jammer, dan is de Heere Jezus onnodig gestorven.’ Dat is ook wat Paulus hier zegt. Stel je voor, zegt Paulus, Christus tevergeefs gestorven als er een andere weg is om rechtvaardig voor God te worden. Stel je voor, dat de wet volbracht kon worden door goed ons best te doen. Stel je voor, dat Gods Zoon onnodig de hemelse heerlijkheid heeft verlaten. Zo is het niet, zegt de apostel. Wij kunnen en willen Gods wet niet volbrengen. Het is alleen genade dat we gered worden. Genade, die Jezus alles heeft gekost. Genade, wat een woord!
Genade, zo oneindig groot dat ik, die ‘t niet verdien het leven vond, want ik was dood en blind, maar nu kan ‘k zien Want Jezus droeg mijn zondelast en tranen aan het kruis. Hij houdt mij door genade vast en brengt mij veilig thuis. (Opwekking 428)
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2020/