26 januari 2022

Daarna is Hij verschenen aan meer dan vijfhonderd broeders tegelijk, van wie de meesten nu nog in leven zijn, maar sommigen ook zijn ontslapen.
1 Korinthe 15:6
Checklist
Het is een fundamenteel onderdeel van ons geloof: de opstanding van de Heere Jezus Christus. We vieren het elke zondag. We geloven dat Hij stierf voor onze zonden, de overwinning behaalde aan het kruis en na drie dagen opstond uit de dood. Maar soms voelt dat ver weg en abstract. Toch zijn het niet maar geestelijke gedachten, is het geen bemoedigende verbeelding. Het zijn historische feiten. Zo presenteert Paulus ze in ons gedeelte ook. De namen in vers 5-8, inclusief de zijne, noemt hij niet toevallig. Je ziet dat aan vers 6: ‘… van wie de meesten nu nog in leven zijn’. Paulus bedoelt: ga het hun maar vragen, als je het niet gelooft! Het is te checken. Ik vind dat een indrukwekkende gedachte. Sinds Paulus’ tijd getuigen zoveel mensen van Jezus Christus als de lévende HEERE. Dat helpt mij te blijven geloven in wat ik met mijn ogen niet zag gebeuren.
Ik geloof zoveel dingen die ik niet zelf heb zien gebeuren, in de geschiedenis van de volken, landen en steden; ja zelfs uit welke ouders ik geboren was kon ik niet weten, als ik het niet geloofd had van horen zeggen. (Aurelius Augustinus)
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2022/