18 mei 2022

Op die dag, spreekt de HEERE van de legermachten, zal ieder zijn naaste uitnodigen onder de wijnstok en onder de vijgenboom.
Zacharia 3:10
Ontspanning
Wat is het heerlijk om na hard werken buiten in de zon met een wijntje je benen te strekken. Het is een toekomstbeeld dat Zacharia krijgt voorgeschoteld. Het gaat over de dag waarop het volk van Judea weer in alle vrede zal wonen in hun land. Het blijft gewapende vrede, want Habakuk staat te trillen op zijn benen als hij de cavalerie, de huzaren met hun strijdwagens, hoort aankomen. Wanneer houdt de dreiging van oorlog voor Israël en de volken op? Habakuk houdt te midden van alle ellende de levende God over, ook als de oogst nihil is. ‘Als ik niet had geloofd dat in dit leven, mijn ziel Gods gunst en hulp genieten zou …’ Die dag wijst ook op de heerlijke toekomst die aanbreekt. Geweld en chaos zijn nu aan de orde van de dag, maar die dag komt dat de Bruidegom Zijn gereinigde bruid komt halen.
Luther schreef dwars door zijn zondenlijst die getoond werd: ‘En het bloed van Jezus Christus, Gods Zoon, reinigt van alle zonden.’
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2022/