30 september 2022

Maar hij zei tegen hen: Houd mij niet op; de HEERE heeft immers mijn weg voorspoedig gemaakt. Laat mij gaan, dan ga ik terug naar mijn heer.
Genesis 24:56
Niet blijven hangen
Lot moest door de engel uit Sodom gerukt worden, want hij wilde er nog even blijven hangen. Zo moet de knecht van Abraham Rebekka wegrukken uit Haran, want haar broer en moeder wilden haar daar nog wel even houden. Maar van uitstel kan afstel komen. Daarom wil de knecht meteen weg met Rebekka. De toekomst van God wacht immers. Geen getreuzel. Hoe eerder Izak en Rebekka kunnen trouwen en nageslacht krijgen, hoe sneller de vervulling van de belofte dichterbij komt. Als het goed is, kunnen ook wij haast niet wachten op de grote vervulling van Gods beloften. In Abraham zullen alle geslachten van de aardbodem gezegend worden. Dat wordt ten volle werkelijkheid als Christus, de grote Zoon van Abraham, terugkomt. Volharden in de verwachting. Hij komt! ‘Komt, kinderen, niet dralen. In ’t eind is alles goed.’
Er is een plaats waar geen treurigheid meer zal zijn. Zou ons dit niet moeten aansporen om daarnaar te verlangen en te zoeken naar deze eeuwige blijdschap? (Thomas Watson)
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2022/