4 oktober 2022

En hij strekte zich driemaal over het kind uit en riep de HEERE aan, en zei: HEERE, mijn God, laat toch de ziel van dit kind in hem terugkeren.
1 Koningen 17:21
In aanraking met de dood
De zoon van de weduwe sterft. De radeloze moeder houdt Elia er verantwoordelijk voor. Bitter klinken haar verwijten: ‘Bent u gekomen om mijn ongerechtigheid in herinnering te brengen?’ Elia loopt niet boos weg, hij gaat er ook niet op in. In plaats daarvan vraagt hij om haar zoon. Blijkbaar heeft ze nog wel zoveel vertrouwen in Elia dat ze hem het lichaam van haar geliefde kind meegeeft. Dan doet Elia iets wat op ons vreemd, bijna weerzinwekkend, overkomt. Elia gaat drie keer boven op de dode jongen liggen en bidt tot God. Dit ongebruikelijke ritueel is geen magie. Het maakt wel duidelijk hoe de HEERE redt. Zijn knecht komt letterlijk in aanraking met de dood. Volgens de wet is hij nu onrein. Maar Elia heeft dat ervoor over om deze jongen het leven weer te geven. Bedenk wat God ervoor over heeft gehad om ons van geestelijk dood weer levend te maken.
‘Want Hem Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem.’ (2 Kor. 5:21)
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2022/