5 december 2022

Wanneer zij tot de HEERE zullen roepen vanwege hun onderdrukkers, zal Hij tot hen een Heiland en Meester zenden; Die zal hen redden.
Jesaja 19:20b
Intocht in Egypte
‘Ik ben de HEERE uw God, Die u uit het land Egypte, uit het slavenhuis, geleid heeft.’ Ongetwijfeld klonken deze woorden gisteren toen de wet werd voorgelezen. God heeft Zijn volk uitgeleid. Ze werden bevrijd uit hun verdrukking. Zo wil de HEERE ons ook verlossen uit de machten van zonde en dood. In de woorden van vandaag zien we hoe wonderlijk de rollen worden omgedraaid. In plaats van een uittocht bewerkt door de HEERE, neemt God Zijn intocht in Egypte. Rijk klinkt de belofte dat de Egyptenaren samen met de Assyriërs de HEERE zullen dienen. De grootste onderdrukkers van Israël zullen God gaan aanbidden. Vijanden worden met God verzoend. De HEERE is de schenkende God. Heil voor Israël en voor de volkeren van de aarde, in Christus, de Heiland. De volken van de aarde gaan belijden dat Jezus Christus HEERE is. Is Hij al Uw Heiland en Meester?
Eens zal elke knie zich buigen en elke tong belijden dat Jezus Christus HEERE is. Maar wie dan voor het eerst buigt, buigt te laat.
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2022/