25 september 2023

Geliefde, ik wens dat het u in alles goed gaat en dat u gezond bent, zoals het uw ziel goed gaat.
3 Johannes 1:2
Check
Stel dat je een score zou moeten geven over je geestelijk leven. 1 is totaal onverschillig en een 10 is van dag tot dag met vreugde Jezus volgen. Welk cijfer zou dat zijn? En stel dat je lichamelijke gezondheid op hetzelfde niveau zou zijn als je geestelijke gezondheid, wat zou de dokter dan zeggen: op sterven na dood of blakend gezond.
‘Dat het goed met je mag gaan, zoals het goed gaat met je ziel’, zegt Johannes tegen Gajus. Hij had van de broeders goede berichten gehoord. Gajus wandelde in de waarheid. Wie anders dan Jezus Christus is de waarheid. Gajus leefde uit Hem, en volgde Hem. Hij was een oprechte discipel. Dat blijkt uit zijn leven. Hij is gastvrij, zowel voor broeders als voor vreemdelingen (vs. 6). Iedereen is welkom. Door deze houding van liefde laat Gajus iets zien van zijn Meester. Die nodigt elke zondaar om tot Hem te komen.
‘U hebt geen gezondheid nodig om u gelukkig te maken. Als u goddelijke liefde kent en ervaart, zult u weten wat de hoogste blijdschap is.’ (C.H. Spurgeon)
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2023/