Daarom treurt het land
Hosea 4:3
De aarde weent
Waarom gaat het slecht met onze planeet? Hosea heeft een antwoord. Op heel de aarde wordt gevloekt, gemoord, en overspel gepleegd. Daarom treurt het land. Mensen verkommeren samen met de dieren. Zelfs de vissen gaan dood. Zo kun je dus ook naar de natuur kijken. Het schepsel zucht. De schepping is gebonden, is slaaf van de verderfenis (Rom. 8:19-22). En de mens heeft daarmee te maken. Is daar de oorzaak van. In Genesis 3:17 staat: de aardbodem is omwille van u vervloekt. Door de zonde is de dood in de wereld gekomen en vanaf dat moment teistert de dood de schepping. Gods schepping. Wie God lief heeft, heeft Zijn schepping lief.
De schepping lijdt. Er is een tweede perspectief. Want wij weten dat heel de schepping gezamenlijk zucht en gezamenlijk in barensnood verkeert. (Rom.8:22). Barensnood. De aarde is in verwachting. Er komt een nieuw hemel en een nieuw aarde.
De tussenkomst van Christus heeft de schepping gered en de eeuwige heerlijkheid aangebracht die er in de hemel zal zijn. (John Owen)