De zon zal voor u niet meer zijn tot een licht overdag en als een schijnsel zal u de maan niet verlichten, maar de HEERE zal voor u zijn tot een eeuwig licht en uw God tot uw sieraad.
Jesaja 60:19
Geen zonlicht
In de zomertijd verlangen we vaak naar veel zonuren. Wij volgen de weersverwachtingen en zien uit naar stralende dagen. Jesaja kondigt echter een tijd aan waar geen moment meer de zon er zal zijn. Het zal zijn de meest aangename tijd, dat de heerlijkheid van God ons bestraalt. Ook de heidenvolkeren trekken op naar Sion. Wat een geweldige belofte. Mensen zullen getrokken worden uit de duisternis en wandelen in het Licht. De sterke naties van deze wereld zullen Gods volk niet meer vertrappen, maar er zorgzaam voor zijn. Het Licht overwint. Al zijn er ook volkeren en koninkrijken die zich niet laten leiden door het Licht. Hun wacht een eeuwige duisternis. Deze volken zullen totaal verwoest worden (vers 12). Neem de toevlucht tot Jezus die zegt: Ik ben het Licht der wereld , wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.
Hoe meer wij ons in God verblijden, hoe meer wij enigszins de hemel op aarde hebben, want in de hemel is niets dan blijdschap.
Theodorus á Brakel (1608 – 1669)