Een wolf en een lammetje zullen gezamenlijk weiden, een leeuw zal stro eten als een rund, een slang - zijn voedsel zal stof zijn. Zij zullen geen kwaad doen en geen verderf aanrichten op heel Mijn heilige berg, zegt de HEERE.
Jesaja 65:25
De wolf bij het lam
De wolf is weer te zien in ons land. Niet alleen in een dierentuin, maar ook weer in de natuur. Lang niet iedereen is blij met de terugkeer van de wolf. Voor een schaapskudde vormt de wolf een grote bedreiging. De kwetsbare dieren worden door een roofdier verscheurd. Een wolf die vreedzaam bij een lam verkeert lijkt een onmogelijkheid. In prachtige beelden klinkt in deze profetie hoe het zal zijn in het Vrederijk. Wanneer de Heere Jezus wederkomt wordt alles nieuw, schept Hij een nieuwe hemel en een nieuwe aarde en is er vreugde en blijdschap. Verdriet en dood zullen er niet meer zijn. Er zal een volmaakte vrede zijn. Geen dier doet meer kwaad. Hoe lang het nog zal duren? Niemand weet dag of uur, maar Jezus komst is aanstaande. Heft daarom op uw hoofd en weest blij en verwacht de komst des Heeren.
Een christen behoort terug te kijken naar het kruis van verzoening, op te kijken naar de Voorspraak in de hemel en vooruit te kijken naar de terugkomst van de Heiland.