Geef acht op uzelf en op de leer. Volhard daarin. Want wanneer u dat doet, zult u zowel uzelf behouden als hen die u horen.
1 Timotheüs 4:16
Voorbeeld geven
‘Timotheüs, let op jezelf’, zegt Paulus. ‘Je bent nog wel jong, maar dat mag geen reden zijn voor anderen om jou niet serieus te nemen. Geef vooral een goed voorbeeld in alles: in de daad en in de gezindheid. Wanneer je dat doet, zullen mensen je gaan respecteren als leidinggevende van de gemeente’. Paulus wekt hem op om de woorden die eerder zijn geschreven, aan de gemeente door te geven, want deze boodschap is te vertrouwen en de moeite waard om naar te leven. ‘Volhard, Timotheüs, blijf volhouden in het geven van het goede voorbeeld’. Het leidinggeven aan de gemeente waarin dwaalleraars rondgaan, is niet makkelijk voor een jonge dienaar. Maar wanneer hij volhard, zal God hem redden. Meer nog: dat geldt niet alleen voor hem persoonlijk, maar ook voor de mensen die hem horen.
Geef uw mening over de volgende stelling: van de christelijke gemeente gaat geen wervingskracht uit, omdat christenen geen goed voorbeeld geven in deze samenleving.