21 maart 2019

Ik zal alle heidenvolken bijeenbrengen en hen doen afdalen naar het dal van Josafat. Daar zal Ik met hen een rechtszaak voeren, vanwege Mijn volk en Mijn eigendom Israël (…)
Joël 3:2
Volledig herstel
In hoofdstuk 2 verhoort de HEERE het gebed van Zijn volk om vergeving en redding. Er komt een nieuwe oogst. De belofte van de uitstorting van de Heilige Geest bevestigt de vernieuwing van het verbond. In 2:27 lazen we de belofte: ‘Mijn volk zal voor eeuwig niet beschaamd worden!’ Deze belofte vraagt om hoofdstuk 3. Want onder de straffen van de HEERE, de sprinkhanenplaag en de droogte, raakte Zijn volk uitgeput. Het kon zich niet verdedigen. De buurvolken maakten daar misbruik van, vielen het land binnen en namen hele groepen inwoners mee om als slaven te verkopen. Zoveel zelfs dat de waarde van de slaven kelderde. Een jongetje had dezelfde prijs als een bezoek aan een hoer en voor wijn werd betaald met een meisjesslaaf. Israël was beschaamd, een deel van Gods volk was in slavernij vanwege hun zonde. Nu belooft de HEERE : ‘Ik zal ze thuisbrengen.’
Zo ver het west verwijderd is van ‘t oosten, zo ver heeft Hij, om onze ziel te troosten, van ons de schuld en zonden weggedaan. (Psalm 103:6 berijmd)
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2019/