28 maart 2019

Maar Juda zal voor eeuwig blijven, Jeruzalem van generatie op generatie. Ik zal hun bloed voor onschuldig houden, dat Ik niet voor onschuldig gehouden had. En de HEERE zal wonen in Sion.
Joël 3:20-21
Van eeuwig schuldig naar eeuwig onschuldig
Het boek is uit. Joëls profetie mag dicht. De HEERE woont weer thuis te midden van Zijn volk. Onze God heeft alles ingezet wat nodig is om ons te redden. Het boek begint met de aanval van Gods sprinkhanenleger en eindigt in het paradijs waar de levensboom doorlopend vrucht draagt en het water des levens onophoudelijk uit de bron stroomt. De vijanden zijn voor eeuwig ondergegaan, voor eeuwig schuldig. In Gods woonplaats, het nieuw Jeruzalem wonen voor eeuwig de onschuldigen. Bijzondere onschuldigen, want ze waren net zo schuldig als de vijanden van God. Hoe zijn de bewoners van het paradijs onschuldig geworden? Vanwege de levensboom, het kruis. Galaten 3:13 zegt: ‘Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek van de wet door voor ons een vloek te worden, want er staat geschreven: Vervloekt is ieder die aan een hout hangt.’
Zouden wij ook eenmaal komen, waar de levensstroom ontspringt en aan d’ altijd groene zomen, Christus’ kerk Zijn lof steeds zingt (Lied 82 Joh. de Heer)
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2019/