20 oktober 2020

En elke bestraffing schijnt op het moment zelf wel geen reden tot blijdschap te zijn ... Maar later geeft zij ... een vreedzame vrucht van gerechtigheid.
Hebreeën 12:11
Een pijnlijke opvoeding
Dit is ook weer zo’n diepe tekst. In het tekstverband wordt aangegeven dat God Zijn kinderen kan bestraffen. Dat is positief, lezen we, want daardoor weten ze dat ze een kind van God zijn. Maar pijnlijk is het wel, als Hij ons bestraft. We zitten dan namelijk op een verkeerde weg en God wil ons daar in Zijn liefde vanaf hebben. Treft Zijn bestraffing ons, dan schijnt dat op dat moment inderdaad geen reden tot blijdschap te zijn. Maar dan zullen we verder moeten kijken, zegt bovenstaande tekst. Door de bestraffing wil God ons oefenen in het geloof en achteraf zien we dat het een vreedzame vrucht van gerechtigheid heeft opgeleverd. Het heeft iets goeds in ons leven gebracht.
Worden we op dit moment door God bestraft? Dat valt niet mee. Maar zie erover heen en ontdek wat Gods bedoeling ermee is. Ooit zullen we Hem dankbaar zijn voor Zijn goddelijke pedagogiek!
Alles wat God doet, heeft een heilzame uitwerking.
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2020/