19 oktober 2020

En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof.
Hebreeën 12:1-2
Een bijzondere wedloop
De apostelen van Jezus Christus hebben met vrijmoedigheid gebruikgemaakt van bepaalde beelden uit de sportwereld van die tijd. Niet om sportverdwazing aan te moedigen, maar om hun bedoelingen duidelijk te maken. In bovenstaande tekst worden we meegenomen naar een renbaan. Wat daar gebeurt, lijkt sprekend op de gang van Gods kinderen in en door deze wereld. Zij moeten als in een wedloop met volharding op weg naar de finish gaan. En oog hebben voor maar één Iemand: Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Wie echt gericht is op Hem, zal zeker de finish halen. Daar zorgt Hij hoogstpersoonlijk voor.
Op welke manier gaan wíj door het leven? Waar is óns oog op gevestigd? Van huis uit lopen we achter een ander aan en op een ander doel af. Laat dat gaan en houd uw oog gericht op Jezus. Alleen zo zullen we aan het einde van ons leven veilig aan- en binnenkomen.
Met Jezus in het vizier komen we Thuis.
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2020/