24 november 2020

Toen zei de losser: Ik kan het voor mij niet lossen, anders zou ik mijn erfelijk bezit te gronde richten. Neemt ú voor uw rekening wat ik zou moeten lossen, want ik kan het niet lossen.
Ruth 4:6
Wat mag het kosten?
Meneer Dinges vindt het prima om het stuk land te kopen van Naomi. Dat levert hem een goede investering op voor de toekomst, namelijk een extra stuk land, aangezien er voor Naomi geen nageslacht meer is. Maar als Boaz erbij zegt dat dit wel betekent dat hij ook met Ruth, de Moabitische, moet trouwen om voor een erfgenaam te zorgen van wie het land later zal zijn, haakt de man af. Dat kost hem te veel. Als een mogelijke erfgenaam met hem zal erven, zal hij uiteindelijk meer kwijt zijn dan hij erbij kreeg! Gods Koninkrijk is prima, als het me maar niet te veel kost. De man is op zich niet onverschillig - hij wil Gods geboden wel doen, en ook niet puur egoïstisch - hij heeft echt wel iets voor een ander over. Maar tot op zekere hoogte. Laten we, voordat we iets van hem vinden, eerst zelf eens in de spiegel kijken.
Laat wie achter Mij wil komen zichzelf verloochenen, zijn kruis opnemen en Mij volgen. Want wie zijn leven zal willen behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven zal verliezen omwille van Mij en om het Evangelie, die zal het behouden (Mark. 8:34-35).
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2020/