26 november 2021

Alleen door het horen met het oor had ik U gehoord, maar nu heeft mijn oog U gezien. … Niemand heeft ooit God gezien; de eniggeboren Zoon, Die in de schoot van de Vader is, Die heeft Hem ons verklaard.
Job 42:5 en Johannes 1:18
God zien
Veel over God weten is heel belangrijk. Job en ook zijn vrienden hadden veel kennis over God. Hij was de eerste in hun leven. Zij dienden Hem oprecht. Toch was hun kennis over God en daarmee hun relatie met God heel verschillend. De drie vrienden leefden in het schema van oorzaak en gevolg. Job wist meer en zijn leven was nauwer met God verbonden. Toch vond hij dat God onrechtvaardig handelde ten opzichte van hem. Zo kan het onder ons ook zijn dat ons geloof van elkaar verschilt, waardoor wij elkaar niet begrijpen. En waardoor wij ook God niet begrijpen. Onderlinge discussies en oordelen over elkaar lossen niets op. Er is maar één weg tot innerlijke vrede. Dat is de ontmoeting met God Zelf. God zien zoals Job dit noemt. God zien en leven kan alleen door Hem in Zijn Zoon Jezus te ontmoeten (Joh. 1:18).
'... en de vrede van God, die alle begrip te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten bewaken in Christus Jezus.' (Filipp. 4:7)
bron: https://www.royaljongbloed.com/nl/product/volharding-2021/