Neem deze woorden met u mee, bekeer u tot de HEERE. Zeg tegen Hem: Neem alle ongerechtigheid weg, neem het goede aan.
Hosea 14:3
Gevouwen handen om de onze.
Gelukkig eindigt Hosea niet met hoofdstuk 13. God laat zijn volk niet los. Hij ontfermt zich over de wees (vs. 4). Zo is Hij.
Een heel bijzonder gedeelte: de Heere leert het volk bidden. Hoe diep moet de Heere afdalen? Het is alsof die hoge God, die terecht vertoornd kan zijn, naast Israƫl gaat zitten. Biddend, Zijn handen gevouwen om de handen van Zijn kind en het dan zachtjes voorzegt: 'Heere, neem alle ongerechtigheid weg, neem het goede aan, hoor naar ons berouw en naar onze smekingen. Wij zullen niet meer op andere machten vertrouwen, we zullen niet meer de afgoden dienen. Hoor ons'. Ze hebben het verbond gebroken. Ze hebben net als de verloren zoon geen recht meer op een plaats als kind. Maar de Heere ontfermt zich toch over wezen? (vs.4)
Bijzonder, maar ook weer niet. Een oprecht gebed van berouw, bekering en aanbidding wordt ons altijd door de Heere zelf in de mond gelegd.
Nooit heeft een moeder haar kindje zo gewillig te drinken gegeven als dat Jezus Christus aan Zijn volk genade schenkt. (Christopher Love)