Zij zullen geen honger hebben of dorst lijden, hitte en zon zullen hen niet steken, want hun Ontfermer zal hen leiden, Hij zal hen zachtjes leiden naar waterbronnen.
Jesaja 49:10
Putten uit de bron
Wat kun je op een warme dag verlangen naar water. Ik herinner mij een wandeltocht door een woest berglandschap. Ik was niet goed voorbereid aan de tocht begonnen en lopend onder de hitte van de zon werd ik vanwege een tekort aan water steeds zwakker. Wat was ik blij toen iemand mij uiteindelijk water aanbood. De dagtekst spreekt over de zorg van God gedurende de reis van ons leven. Hij zorgt voor ons en Hij reikt ons aan wat nodig is voor ons leven. De Heere leidt ons met Zijn Herderlijke zorg zachtjes naar waterbronnen. Juist op de eerste dag van de week mogen wij op adem komen en op de rustdagen horen Zijn stem. Met vreugde wordt geput uit de Fonteinen van Heil, opdat wij gaan tot Jezus die zegt: Als iemand dorst heeft laat Hij tot Mij komen en drinken! Het Heil in Hem is er voor Israël en de volkeren van de aarde.
Er zijn vele gaten in onze zielen, het Woord van God komt binnen en loopt er weer uit, tenzij Jezus onze zielen waterdicht maakt.
Samuel Rutherford (1600 – 1661)