Zo zegt de HEERE, uw Verlosser, de heilige van Israƫl: Ik ben de HEERE, uw God, Die u leert wat nuttig is, Die u leidt op de weg die u gaan moet.
Jesaja 48:17
Wijs op reis
Wie in deze vakantieperiode op reis gaat treft vooraf de nodige voorbereidingen. Je neemt mee wat nuttig is en laat andere dingen bewust achter. Tijdens een vakantie kun je ook gebruikmaken van een gids die je bijvoorbeeld leidt door een grot heen. Het kan levensgevaarlijk zijn om onvoorbereid of alleen een gebied te betreden. Voor de reis van ons leven hebben wij het onderwijs van de Heere nodig. Hij leert ons wat nuttig is en Hij leidt ons op de weg. Hij komt tot ons niet met een reisadvies, maar een reisbevel. Ga weg uit Babel, de plaats die staat voor de goddeloosheid. De Heere zegt voor de goddelozen is er immers geen vrede. Het Woord wijst ons op wat noodzakelijk is: Vluchten van de afgoden en de toevlucht nemen tot Christus, Die zegt: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven niemand komt tot de Vader dan door Mij.
Laat ons reisgebed iedere dag zijn: Zie of er bij mij een schadelijke weg is en leidt mij op de weg die leidt naar het Leven.