Laat de vreemdeling die zich bij de HEERE gevoegd heeft niet zeggen: De HEERE heeft mij geheel en al van Zijn volk gescheiden; laat de ontmande niet zeggen: Zie ik ben maar een dorre boom.
Jesaja 56:3
Geen gesloten deur
Stel je voor dat je op je vakantiebestemming komt, maar je komt voor een gesloten deur te staan. Dan voel je je niet welkom. In het Bijbelgedeelte van vandaag gaan de deuren wijd open voor diegenen die eerder het huis van God niet binnen mochten gaan. Er is plaats bij God ook voor de vreemdeling en de ontmande. Bij deze profetie komt de reizende kamerheer uit Ethiopië in gedachten. Hij ging naar Jeruzalem en mocht de tempel als heiden en ontmande niet binnen. Hij keerde terug naar zijn land en las uit de boekrol van Jesaja. Zou hij later ook deze woorden uit de profetie Jesaja gelezen hebben? Ook hij ging delen in het heil! Hij beleed dat Jezus Christus de Zoon van God is en werd gedoopt. Schatrijk vervolgde hij zijn weg met blijdschap. De Heere roept ons in Zijn nabijheid. Ga met God, dan reis je je weg met blijdschap!
Misschien hebben wij reizen te maken. Laten we dan God vragen om Zijn tegenwoordigheid en ga niet naar plaatsen waar wij niet in het geloof God kunnen vragen met ons te gaan.
Matthew Henry (1662 – 1714)